نغسل اوراك الفراخ جيدا بالخل والملح والدقيق جيدا، وننقعهم في الليمون ونشطفها كويس.
بعدين افتحى الاوراك المخليه مثل الكتاب المفتوح.
تبلى الارز ببصله مفرومه ناعمة، وفلفل اسود وملح.
ناخذ من الارز القليل ونضعه في الاورك المخلى ونلف الورك على شكل اسطوانه ونقفله بالخل الاسنان او ممكن دوباره ونلفها فورق فويل ونقفلها مثل البونوبونايه ونزلها في ماء وضعنا به بصله وورق لورا حبهان قرفة خشب.
انزلى بالحمام الكداب حتى تمام النضج.
شيلى من عليه الفويل والخله وضعيه في صنيه مدهونه زيت وادهنى وش الحمامه بالصلصه، متبلنها بتوم بودر بصل بودر وفلفل اسود وملح ونقطه زيت.
دخليها تحت الشوايا لتاخذ لون وبالف هنا.