دي وصفة سهلة (بصوت العمدة في الليلة الكبيرة :P ) وصفة كدة للي ميعرفوش أي حاجة في الطبخ وأول مرة يدخلوا المطبخ ومحتاسين مش عارفين يعملوا ايه، للشباب اللي أول مرة يبعدوا عن أمهاتهم أو مراتاتهم ومش عارفين يأكلوا حاجة في البيت عشان مبيعرفوش يعملوا أي حاجة في المطبخ، وللبنات الصغيرين اللي أول مرة يدخلوا المطبخ وعايزين يفاجئوا أهاليهم
1 - دجاجة أو طبق أوراك فراخ مجمد
2 - بصلة متوسطة الحجم
3-4 فصوص ثوم
5 - ثمرة فلفل أخضر
6 - رشة قرفة
7 - رشة زنجبيل
8 - رشة كمون
9 - معلقة صغيرة زعتر
10 - معلقة صغيرة بهارات
11 - معلقة صغيرة فلفل أسود
12 - معلقة كبيرة ملح أو حسب الرغبة
ضع البصل والثوم والفلفل الأخضر في الكبة واخلطهم معاً. ملحوظة: لم يكن لدي فلفل أخضر لذا لا يظهر في الصورة ويمكن الاستغناء عنه إن لم يكن متوافراً
افرغ محتويات الكبة في صينية صغيرة
اضف القرفة والجنزبيل والكمون والزعتر والبهارات والفلفل الأسود والملح إلى محتويات الصينية واخلطهم معاً
اغسل الدجاجة أو أوراك الفراخ جيداً بالماء وأزل منها الدهون صفراء اللون
ادهن الدجاج بالخليط في الصينية وضعها في الصينية
اترك الدجاج في التتبيلة لمدة ساعة أو أكثر حسب الرغبة (يمكنك تركها طوال الليل وطهيها ثاني يوم ولكن في هذه الحالة ضعها في الثلاجة)
ضع الصينية في الفرن الكهربائي لمدة ساعة على درجة حرارة 250 مع تشغيل شوايات الفرن العلوية والسفلية
اخرج الصينية من الفرن واستمتع بمذاقها الرائع