كوب أرز بسمتى
      
           افخاد دجاج مقطعة مغسولة ونعمل فيها فتحات بالسكين
      
          م ص كزبرة ناشفة
      
          م ص كمون
      
          م ك ملح
      
          رشة فلفل أسود
      
          رشة كركم
      
          م ك سمن
      
          1 بصلة صغيرة مفرومة
      
          1 بصلة صغيرة مقطعة جوليان
      
          1 طماطم صغيرة مفرومة
      
          م ص صلصة طماطم
      
          3 فص حبهان صحيح
      
          4 فص كبش قرنفل صحيح
      
          عود قرفة
      
           ورقة لورا
      
           فلفل أسود حب
      
          قرن فلفل أخضر حار حسب الرغبة
      
           زبيب منقوع في ماء ورد بالزعفران حسب الرغبة
      
اخلطى كل البهارات على بعض في طبق.في حلة على النار حطى السمنة وانزلى بالبصل الجوليان يتحمر وبعدين طلعيه على جنب
في نفس الحلة ننزل بالفراخ ونبهرها بالبهارات كويس اوى ونسيبها تتحمر على الوشين كويس
ننزل بالبصل المفروم ونسيبه ياخد تشويحة وبعدين ننزل بالطماطم والصلصة والبهارات الصحيحة ونقلب وننزل بالمية ونسيبها تستوى تلاتة ارباع سوا
نصفى شوربة الدجاج وننزل بيها على الارز كوب ونص من الشوربة على كوب الارز ونوطى على ونسيبه يستوى
لما يبتدى يتشرب نحط الزبيب بالماء ورد، تصب في طبق التقديم ونرص الدجاج ونزينها بالبصل المحمر وتقدم مع صلصة الدقوس
وبالهنا
لما تستوى نطلعها في صينية وندخلها الفرن تكمل سوا وتاخد تحميرة في حلة على النار نحط سمنة وننزل بالارز ياخد تقليبة كدة